Om Donic Sverige

DONIC är ett av världens absolut ledande bordtennismärken, med ett komplett sortiment av högklassiga produkter. Huvudkontoret ligger i Tyskland och generalagent i Sverige är Wood House AB, Tranås.

DONIC grundades under 1970-talet och växte till ett toppmärke under 1980-talet. Redan tidigt startade DONIC produktion av stommar i Sverige och samarbetade med svenska spelare. Mikael Appelgren, Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner spelar DONIC och har varit delaktiga i DONIC’s utveckling, såväl när det gäller produkter som marknadsföring.

I Sverige och Norge marknadsför Wood House AB hela DONIC’s sortiment. Wood House har fabrik i Tranås och tillverkar flera av de stommar som är storsäljare i DONICs sortiment, däribland Original Senso V1.

Wood House och DONIC har genom åren stöttat ett flertal unga lovande spelare och framgångsrika klubbar. Sveriges största klubb, Spårvägens BTK, är en DONIC-klubb.

Har Du frågor om DONIC’s produkter är Du välkommen att kontakta oss på info@woodhouse.se.

Donic Original Senso - tillverkad i Tranås

Kvalitet, innovation och snabb lansering

Att vara först ut med en ny produkt är typisk DONIC-tradition.

 

DONIC har introducerat flera produkter med tekniskt nytänkande som också blivit stora försäljningsframgångar:

  • SENSO-tekniken – patenterad konstruktion för stommar
  • SC (Super Compact) – patenterad konstruktion för bord

Historiska svenska framgångar

DONIC har under alla år strävat efter att ha framgångsrika spelare som representerar märket. Och inte minst våra svenska legendarer. J-O Waldner och Jörgen Persson har vunnit alla stora titlar som finns inom pingis och betydde mycket för DONIC’s framgångar. Även Mikael “Äpplet” Appelgren har varit med och lagt grunden till flera av de produkter som DONIC lanserat under åren.

J-O Waldner

J-O anses vara en av de största bordtennisprofilerna genom tiderna. J-O har en meritlista som få andra med totalt 17 VM-medaljer, varav sex guldmedaljer, 17 EM-medaljer, varav elva guldmedaljer, ett OS-guld och ett OS-silver. Han är även en av de få européer som blivit kända i Asien, och har dessutom tilldelats ett eget namn i Kina, Lao Wa – Det evigt gröna trädet”. J-O var känd för sina servar och för att vara ett taktiskt spelgeni.

 

På J-O:s officiella hemsida hittar du mer information om honom och hans karriär, J-O Waldners hemsida.

Jörgen Persson

Även Jörgen Perssons meritlista visar att han är en av de största genom tiderna. Jörgen har totalt elva VM-medaljer, varav fem guld och 13 EM-medaljer, varav tio guld. Jörgen var känd för sin starka beckhand som avgjorde många viktiga poäng. Han är även den enda spelaren genom tiderna som deltagit under sju olika OS.

 

På Jörgens officiella hemsida hittar du mer information om honom och hans karriär, Jörgen Perssons hemsida.

Mikael Appelgren

Mikael Appelgren går även under namnet ‘Äpplet’. Med åtta VM-medaljer, varav 4 guld och elva EM-medaljer, varav nio guld är Appelgren en av de främsta spelarna i Sverige genom tiderna.

 

På Appelgrens officiella hemsida hittar du mer information om honom och hans karriär, Mikael Appelgrens hemsida.